Laiskan ihmisen opas kodin siivoukseen

Vihaatko sotkua ja sotkua, mutta vihaat myös siivousta? Et ole yksin. Suurin osa ihmisistä siivoaa kotiaan manuaalisesti ennen asiakkaiden saapumista, joten on totta, että kaikki meistä eivät asu upeasti puhtaissa kodeissa. Jos arvostat vapaa-aikaa ja haluat pysyä sotkuissa ilman liikaa vaivaa, tässä on viisi vinkkiä, jotka auttavat.
Vinkki # 1. Käytä vesipisteitä hydrofobisilla suihkeilla
Hydrofobinen tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että vesi ei voi laskeutua pinnalle. Olet ehkä nähnyt televisiossa automainoksia tuulilasiratkaisuista, kuten Rain-X ™. Vesi valuu suoraan hydrofobisilla liuoksilla päällystetyiltä pinnoilta, kuten lasilta. Tämä on hienoa, koska vesi ei voi muodostaa merkkejä tai täpliä, jos se ei pysty helmi. Vaikka et voi käyttää autoteollisuutta kotona, on hydrofobisia puhdistusaineita, joita voit ostaa kotikäyttöön. Käytä näitä ikkunoissasi, suihkukaapissasi ja muilla lasipinnoilla. Lasi pysyy puhtaampana pidempään eikä vaadi pesua.
Vinkki # 2. Käytä maton ja kankaan suojaimia
Jos sinulla on kokolattiamatto, olet todennäköisesti tietoinen siitä, kuinka kalliita nämä ovat ammattimaisen siivouksen. Jos vuokraat matonpesukoneen ja yrität puhdistaa matot itse, vietät tuntikausia ja sinulla on riski jättää matto kostealle. Matot on yksi asia, jonka arvoinen on maksaa ammattilaiselle kerran vuodessa. Salaisuus on käyttää nestemäistä suojaainetta – saatavana 3M ™: ltä ja muilta yrityksiltä – matojen puhdistamisen jälkeen. Suojaaine estää maton kuidut imemästä tahroja ja vuotoja. Voit käyttää tätä tuotetta kodin sohvilla, verhoilla ja muilla kankailla. Tämä lyhentää puhdistusaikaa dramaattisesti ja jättää sinulle vähemmän työtä.
Vinkki # 3. Tee ei-kenkä -käytäntö
Useimmissa Kaakkois-Aasian maissa on kulttuuri, jonka mukaan kenkiä ei sallita kotiin. Vaikka aasialaiset noudattavat tätä käytäntöä eri taikauskoisista syistä, pyytämällä vieraita ottamaan kengät pois ennen kotiin saapumistasi, siivous siivotaan dramaattisesti. Vaikka vieraat pyyhittäisivätkin kenkänsä perusteellisesti – eikä kukaan tee niin – keskimääräisessä kengänpohjassa on silti runsaasti likaa, jotta matot ja lattiat tekisivät sotkua. Laita yksinkertaisesti mukava kenkäteline ulos ja ihmiset saavat pian viestin.
Vinkki # 4. Käytä puhdistamattomia puhdistusaineita
Kirkkaan kodin ylläpitämisen salaisuus ilman, että sinun tarvitsee todella pestä, on käyttää laadukkaita puhdistusaineita. Voit yksinkertaisesti suihkuttaa nämä keittiön pesuallasasi, pesuallasasi, kylpyasi ja suihkusi, kun olet lopettanut niiden käytön. He työskentelevät rasvan ja lian ulkopuolella, joten kun tulet huuhtelemaan pesuallasta, työsi on tehty puolestasi.
Vinkki # 5. Ulkoista vaikeimmat tehtävät
Totuus tahrattoman kodin pitämisestä on, että on tiettyjä avainalueita, jotka ihmiset huomaavat enemmän kuin toiset. Esimerkiksi laattojen välinen laasti on tunnetusti vaikea puhdistaa, mutta mustettu laasti tekee kodistasi likaisen, vaikka mopoisit lattiaa joka päivä. Kannattaa maksaa siivouspalvelu kerran vuodessa ja puuttua näihin ongelma-alueisiin. Ihannetapauksessa haluat heidän puhdistavan laattasi syvästi lattialla, keittiössä ja kylpyhuoneessa ennen siirtymistä ikkunakehyksiin ja kokolattiamattoihin.
Johtopäätös
Jokin näistä viidestä vinkistä auttaa sinua puhdistamaan kodin tekemättä liikaa työtä. Mitkä vinkit olet väsynyt? Kerro meille, miten he menestyivät sinulle ja jätä meille kommentti alla!

Share