Perinteisten menetelmien varmuuskopioinnin ongelmat

Verkossa on paljon artikkeleita, jotka kertovat, kuinka tärkeää on varmuuskopioida tiedostosi säännöllisesti. Ja se on todellakin tärkeää, ja suosittelemme aina samaa. Kiintolevyille ja puhelimille voi olla tietojen palautuspalveluja, mutta niihin luottaminen on virhe ja ehkäisy on aina parempi kuin parannuskeino.
Näillä artikkeleilla on kuitenkin myös taipumus olla hyvin asiallisia neuvoissaan ja käsitellä asiaa ikään kuin se olisi yksinkertainen ja helppo korjata. Mitä nämä artikkelit jättävät huomiotta, on se, että ei ole vielä täydellinen tapa varmuuskopioida tietoja. Jotkut järjestelmät saattavat tuntua typerältä, mutta jopa varovaisimmalla varmuuskopiointijärjestelmällä on puutteita. Katsotaanpa täällä olevia, jotta voit ainakin olla valmis kokeilemaan ja käsittelemään heitä.
Ulkoiset kiintolevyt ja muistikynät
Tavallisin tapa varmuuskopioida tietoja on tallentaa nämä tiedot muistikynälle, ulkoiselle kiintolevylle tai muuhun laitteeseen kuin tietokoneeseen, joka pystyy tallentamaan tietoja. Nyt sinulla on tärkeät tiedot kahdesta erillisestä laitteistosta, mikä tarkoittaa, että molempiin on vaikutettava, jotta voit kadottaa nämä tiedot tai vahingoittua.
Se on kaikki hienoa ja hyvin, mutta mitä unohdetaan, on vaivannäkö näiden tukemiseksi. Ja tämä on jotain, joka on aivan liian helppo unohtaa tehdä. Toinen ongelma on, että muistikynät ja kannettavat kiintolevyt tallennetaan suurimmaksi osaksi tietokoneen lähelle – jos sinulla on talon tulipalo, molemmat tietojoukot tuhoutuvat.
Pilvi
Pilvi kiertää tämän ongelman varmuuskopioimalla tiedostosi automaattisesti verkossa, kun työskentelet. Tämä on teoriassa hieno idea, mutta siinä unohdetaan tosiasia, että usein me vahingoitamme tiedostojamme; sammuttamalla tietokoneen vahingossa keskitallennuksen aikana tai tekemällä muutoksen, jota emme tarkoittaneet, ja korvaamalla sitten alkuperäisen tiedoston.
Tämä tarkoittaa sitten, että voit helposti tehdä vahingossa muutoksia tiedostoon ja sitten tuoda muutokset myös varmuuskopioiksi, mikä tarkoittaa, että sinulla ei vielä ole turvallista kopiota – sinulla on nyt kaksi vioittunutta kopiota.
Mitä tehdä?
Joten ilman taattua menetelmää tiedostojesi suojaamiseksi, mitä teet? Yksi vaihtoehto on varmistaa, että sinulla on edelleen valmiussuunnitelma. Tämä tarkoittaa ajattelua siitä, mitä tekisit, jos tiedostosi katoavat, jotta sinulla on liikkeellä oleva suunnitelma, joka on valmis antamaan.
Samoin sinun pitäisi yrittää käyttää mahdollisimman monta eri tapaa varmuuskopioida tiedostosi, jotta sinulla on varmuuskopiot varmuuskopioistasi. Käytä esimerkiksi pilviä, mutta varmuuskopioi sitten tiedostosi SD-kortille myös kerran viikossa, jotta sinulla on ainakin hyvä viikon kopio.
Lopuksi, muista, että palvelut, kuten hätäpalautusohjelmamme, voivat auttaa sinua palauttamaan tiedostot kiintolevyltä, vaikka ne olisivat kadonneet tai kiintolevy on vahingoittunut!

About Author

Share